onsdag den 26. august 2009

Sin City

Sin City (du finder den på kortet under navnet Las Vegas) er en helt anden verden, end den vi netop har oplevet. Las Vegas er ikke en verden af naturlig skønhed, stilhed, ro og balance. Men der er sikkert mange vilde dyr i byen :-) Vegas er derimod fart over feltet, tilbud af mere eller mindre uskyldig karakter og så er der masser af mennesker.

Hmmm... Pudsigt, at menneskeskabte seværdigheder trækker fere mennesker til sig, end de naturligt skabte...

Vi ankom til Las Vegas nordfra ad Interstate 15. Det var et underligt syn, der mødte os. Det ene øjeblik kørte vi i stegende hed ørken omgivet af bjerge. Det næste øjeblik lå Las Vegas for vores fødder. Øjensynligt en helt flad by, der kun rager op på midten, hvor de store hoteller ligger. Men synet bedrager.

Vegas er et overflødighedshorn af menneskeskabte oplevelser og sanseindtryk. Hotellerne på The Strip rager højt op, og de er alle bygget op omkring et tema. Vi besøgte Ceasars Palace på grund af restauranten Cheesecake Factory. Velsmagende mad - gigantiske portioner. Den ene aften delte vi en portion og blev begge mætte.

Billedet ovenfor er fra det indendørs shoppingoråde i Ceasars Palace. Om aftenen gik vi rundt med en fornemmelse af, at det var dag.

Først, når mørket sænker sig, viser byen sig fra sin pæneste side. The Strip er et strålende scenrium med blinkende neonlys og strålende oplyste bygninger. Intet under, at amerikanerne ikke er helt vilde med idéen om at skære ned på CO2-udslippet.


Særligt imponerende var Freemont Street Experience - enoverdækket gade i Downtown Las Vegas. I loftet over gaden udspiller sig et lasershow af den anden verden. Den aften, hvor vi besøgte gaden, var temaet musik fra 69. De spillede Ron McLeans gamle American Pie. Der var en fed stemning: Mange sang med, par dansede, folk snakkede.

Det var sjovt at se, hvordan ældre par - tydeligt med rødder i 69-generationen - drømte sig tilbage til en svunden tid.

En fuldstændig overflødig stump information: Du kan spille alle former for spil på alle tidspunkter af døgnet. Og spørgsmålet presser sig sikkert på for dit vedkommende: Spillede I og vandt I? Ja, vi spillede. Vi puttede en dollarseddel i en automat på Ceasars Palace. Nej, vi vandt ikke noget som helst ;-)

Uden for Vegas ligger en outlet (faktisk ligger der en i hver ende af The Strip). Vi besøgte den sydligste - den største, naturligvis. Kommer du til USA, bør du klrt besøge en outlet. Der er mange penge sparet på i forvejen billige varer. Nu håber vi, at hullet i kassekreditten ikke bliver for dybt ;-)

2 kommentarer:

  1. Hej til 'guds land'....
    Det lyder som et fantastisk sted - ku' vi kigge forbi og besøge jer :o) Jeg har tit truet min kone med at vi skal giftes igen i Vegas - men der er jo så fandens langt i bil....

    Fortsat god tur.
    Jane og Jesper

    SvarSlet
  2. Sikken by :)
    men den der en dollar seddel... hmmm.
    der skal nok lidt mere mod til,
    før man skyder papegøjen :-)
    hvor er det hyggeligt at læse om jeres tur.
    Knus fra os.. eller mig.
    Allan befinder sig lige pt i Singapore.. piv piv.

    SvarSlet